SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Z oddajo naročila za nakup izbranih izdelkov na našem spletnem mestu se strinjate s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa.
Pogoji nakupa na spletnem mestu www.tendesign.si:
Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine na spletnem mestu www.tendesign.si (v nadaljevanju: Pogoji) ter se z njimi strinja.
Spletno prodajo na www.tendesign.si izvaja podjetje Oblikovanje kovin Robert Černe s.p., vpisano v sodni register pri Okrožnem sodišču v Kopru in matično številko 5412733000. Podjetje ni zavezanec za plačilo DDV-ja (ID za DDV: 97349534).
Spletna trgovina www.tendesign.si vam omogoča nakup unikatnih izdelkov spleta. Na spletnem mestu www.tendesign.si si lahko ogledate našo ponudbo, informacije o artiklih in cene. Pogoji nakupa so določeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

 

NAROČANJE

Po pregledu ponudbe ob želenih izdelkih izberete možnost “dodaj v košarico”. Izbrani izdelki so zbrani v košarici, ki jo lahko kadarkoli preverite in v njej uredite izdelke (spremenite količine izdelkov in/ali jih odstranite iz seznama). Celoten nakup boste opravili v 3 korakih . Če izberete možnost »hitri nakup« boste celoten nakup opravili v 2 korakih.

Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja. Naročilo je možno z registracijo ali brez.
Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Vpisati morate veljavno telefonsko številko.
Obrazec Vam omogoča, da si lahko ustvarite račun (registracija) in so pri naslednjem naročilu vaši podatki že shranjeni.

Ob zaključku nakupa boste prejeli e-pošto, ki potrjuje nakup in povzema vsebino nakupa. Vsako spremembo statusa naročila (potrjeno, poslano, po predračunu) boste prejeli preko e-pošte.
če imate pri nakupu kakršnekoli težave (izguba gesla, napačna izbira izdelkov ipd.), nas pokličite (05 764 02 63, nam pošljite e-pošto z opisom problema ali pa izkoristite spletno pomoč v živo (spletna klepetalnica desno spodaj)

 

CENE

V spletni trgovini objavljene cene so končne cene.
Veljavnost cen za izbrane artikle velja na dan nakupa, torej na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine www.tendesign.si. Vse cene izdelkov so prikazane v EUR. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona na dodano vrednost.
Podjetje ni zavezanec za plačilo DDV-ja.

Cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba in cene veljajo do umika oziroma preklica. Veljavnost cene izdelka velja v trenutku nakupa.

 

PLAČILO IN PREVZEM

V spletni trgovini www.tendesign.si so na voljo naslednji načini plačila:
po povzetju – z gotovino (provizijo poštne nakaznice krije kupec);
po predračunu, ki vam ga bomo poslali takoj po prejetju naročila (blago vam bomo odposlali takoj po prejetem plačilu)
Predračun si lahko izdela pravna ali fizična oseba. Javni zavodi morajo ob naročilu poslati naročilnico in so upravičeni do plačila v zakonskem roku.
PayPal (za izvedbo plačila boste preusmerjeni na PayPal stran)
Kreditne kartice (za izvedbo plačila boste preusmerjeni na PayPal, PayPal račun ni potreben).
Z oddanim naročilom v spletni trgovini www.tendesign.si se zavezujete, da boste pri izbiri plačila po povzetju ob prevzemu vašega blaga poravnali kupnino. Ob prevzemu pošiljke obvezno preglejte naročilo ter podpišite morebitne spremne dokumente (dobavnica, …).
Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in številčno pregledati, ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu.

 

KAKO POTEKA NAROČILO (GLEDE NA IZBIRO PLAČILA)

Plačilo po povzetju:
1. pri oddaji naročila izberete način plačila “po povzetju”
2. ko naročilo sprejmemo, ga potrdimo (pošlje se vam status “potrjeno”)
3. če je naročeno na zalogi, naročilo obdelamo in odpošljemo (pošlje se vam status “poslano”)
4. paket je naslednji dan (99 %) dostavljen
5. poštar vam bo naročeno dostavil na dom, v kolikor vas ne bo doma, vam bo pustil obvestilo o prispeli pošiljki
6. Poštarju je ob prevzemu potrebno poravnati znesek izpisan ob naročilu (zadnji korak), ki že vključuje provizijo poštne nakaznice v skladu s cenikom Pošte Slovenije.
Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljavcu naročenih artiklov niste dolžni poravnati!
Plačilo po predračunu:
1. pri oddaji naročila izberete način plačila “po predračunu”
2. ko naročilo sprejmemo, vam pošljemo predračun na vpisani e-poštni naslov (avtomatsko sporočilo z vsemi potrebnimi podatki za plačilo)
3. ko je plačilo izvedeno, naročilo obdelamo in odpošljemo
4. za hitrejšo obdelavo naročila (pošiljanje), prosimo, da nam pošljete potrdilo o plačilu
5. paket je naslednji dan (99 %) dostavljen
6. paket zgolj prevzamete, dodatnih stroškov dostavljavcu niste dolžni plačati
Plačilo preko Paypal sistema:
1. pri oddaji naročila izberete način plačila “PayPal”
2. za izvedbo plačila boste preusmerjeni na PayPal stran
3. po uspešno opravljenem plačilu boste avtomatsko preusmerjeni nazaj v našo trgovino
4. ko naročilo sprejmemo, preverimo plačilo
5. če je plačilo prejeto, naročilo obdelamo in ga odpošljemo
6. če plačilo ni prejeto, vas obvestimo
7. paket je naslednji dan (99 %) dostavljen
8. paket zgolj prevzamete, dodatnih stroškov dostavljavcu niste dolžni plačati
Plačilo s kreditno kartico:
1. pri oddaji naročila izberete način plačila “PayPal”
2. za izvedbo plačila s kreditno kartico boste preusmerjeni na PayPal stran
3. po uspešno opravljenem plačilu boste avtomatsko preusmerjeni nazaj v našo trgovino
4. ko naročilo sprejmemo, preverimo plačilo
5. če je plačilo prejeto, naročilo obdelamo in ga odpošljemo
6. če plačilo ni prejeto, vas obvestimo
7. paket je naslednji dan (99 %) dostavljen
8. paket zgolj prevzamete, dodatnih stroškov dostavljavcu niste dolžni plačati

 

DOSTAVA

Navesti morate popolne in točne podatke o naslovu za dostavo.

Dostava poteka na področju Slovenije. Za dostavo blaga skrbi pogodbeni partner. Dostavni uslužbenec vas bo običajno s pošiljko iskal doma v dopoldanskem času, v primeru, da vas ne bo doma, boste prejeli obvestilo. Pridržujemo si pravico do spremembe pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk.
Stroške pošiljanja plača kupec po ceniku dostavne službe. obračunajo se že pri nakupu v spletni trgovini in so odvisni od načina plačila ter dostave, ki ste ga izbrali.
Dodatnih stroškov pošiljanja dostavljavcu niste dolžni poravnati. Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili dostavne službe.

Potrošnik in / ali stranka od trenutka, ko prejme poškodovano blago ali zahteva vrnitev prevozniku, neposredno in izključno ukrepa proti prevozniku. Slednji se odzove tudi na zamudo pri dostavi blaga prejemniku. V takih primerih se dobavitelju šteje, da je oproščen odgovornosti za izgube ali poškodbe blaga od trenutka, ko je bilo blago dostavljeno brez pridržka prevozniku.
V primeru vidne poškodbe embalaže, ali blaga mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžen sprejeti in lahko pošiljko zavrne.

Za vse informacije v zvezi z vašim naročilom in dostavo nam lahko pošljete e-pošto na [email protected], nas pokličete na telefon 05 764 02 63 vsak delovni dan od 9. do 17. ure ali pa uporabite Pomoč v živo.

 

DOBAVNI ROK

Naročeno blago vam bomo dostavili najkasneje v 3 delovnih dneh (običajno 1-2 dni) po prejetju naročila, v kolikor je bilo naročilo potrjeno. Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev skladno s 43.č členom ZVPot. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. O nameravanem vračilu nas pisno obvestite in sicer na kontaktni e-mail [email protected]  Potrošnik mora blago vrniti najkasneje v 14 dneh od sporočenega namena o odstopu od pogodbe.
Spletna trgovina www.tedesign.si si pridržuje pravico, da vračilo poškodovanega, uporabljenega ali izdelka, ki ob vračilu ne vsebuje vseh pripadajočih elementov (škatla, račun, originalno zapakiran, neuporabljen itd.) zavrne na stroške pošiljatelja. Zato Vas prosimo, da z izdelkom ravnate gospodarno in pazljivo, saj bomo le tako lahko nemoteno izdelek zamenjali ali Vam vrnili denar.
Nismo odgovorni za kakršno koli izgubo ali škodo na izdelkih, ki se zgodijo, preden so nam vrnjeni, vključno s tistimi, ki bi bili izgubljeni ali poškodovani v tranzitu.
Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe in prejetja vrnjenega blaga. Številko transakcijskega računa priložite k izdelku, ki ga vračate oziroma jo pošljite po e-mailu na [email protected]
V primeru vidne poškodbe embalaže, ali blaga mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžen sprejeti in lahko pošiljko zavrne.

 

REKLAMACIJE

V primeru okvare izdelka v reklamacijskem roku upoštevajte naslednja navodila in pravila:

Okvaro izdelka znotraj garancijskega roka sporočite na [email protected], da se dogovorimo o prevzemu pokvarjenega izdelka. Vse pošiljke, ki bodo poslane na naš naslov brez predhodnega dogovora ne bomo prevzeli.
Vrnjen izdelek ne sme biti v razstavljenem stanju. Izdelku je potrebno priložiti račun in ga vrniti v originalni embalaži, sicer se reklamacija zavrne.
V primeru upravičene reklamacije bo ponudnik v roku 45 dni od obvestila o reklamaciji reklamiran izdelek popravil oziroma ga nadomestil z novim. V primeru neupravičene, lažne reklamacije ponudnik ni dolžan vrniti popravljenega izdelka oziroma ga zamenjati z novim.

Reklamacije se rešuje z zamenjavo artikla oz. vračilom kupnine. O načinu kompenzacije odloča ponudnik.

 

UPORABA SPLETNE TRGOVINE

Podjetje Oblikovanje kovin Robert Černe s.p. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletne trgovine www.tendesign.si in vanje vključenih vsebin. Podjetje si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletne trgovine brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.
Podjetje Oblikovanje kovin Robert Černe s.p. ali druge pravne ali fizične osebe, ki so sodelovale ali sodelujejo pri nastanku in izdelavi spletne trgovine www.tendesign.si, ne prevzemajo odgovornosti za občasno nedelovanje strani, za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Zato ne odgovarjajo za škodo ali neprijetnosti, ki bi izhajale iz obstoja vsebin, iz dostopa do in/ali uporabe in/ali nezmožnosti uporabe informacij na spletni trgovini in/ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini, ne glede na to, ali ste bili obveščeni o možnosti take škode.
Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja podjetja Oblikovanje kovin Robert Černe s.p. prepovedana.

 

MULTIMEDIJSKA VSEBINA

Na spletni trgovini www.tendesign.si so navedeni glavni podatki o izdelkih in za boljšo predstavljivost tudi fotografije in videoposnetki izdelkov (slike in videi so simbolični). Čeprav se trudimo zagotoviti natančne fotografije in video prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelkov.

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Ob prvem obisku spletne trgovine www.tendesign.si se na vaš računalnik shrani “piškotek” (cookie), ki ga lahko sami odstranite ali pa z ustreznimi nastavitvami preprečite, da bi se shranil.
Piškotki so datoteke, namenjene boljši komunikaciji s spletnim mestom in koristijo za optimiziranje delovanja spletnih strani in pripravo učinkovitih storitev na spletnem mestu.
Oblikovanje kovin Robert Černe s.p., s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše ter uporabniku bolj prijazno delovanje in prikazovanje spletnega mesta.
Preko teh datotek ne moremo priti do vaši osebnih podatkov ali podatkov, ki so na vaše računalniku, razen tistih, ki so javno dostopni (tip brskalnika, tip operacijskega sistema, itd.).
Podatki, ki jih uporabnik posreduje pri registraciji na spletni strani ali kako drugače preko e-pošte, telefona, faksa ipd. so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Registrirani uporabnik ob registraciji podaja osebno privolitev, da lahko podjetje Oblikovanje kovin Robert Černe s.p. obdeluje osebne podatke, ki mu jih je posredoval. Upravljavec zbirke lahko obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih, dogodkih in ugodnostih, ter za pošiljanje drugega oglasnega gradiva. Za namene obveščanja uporabnik dovoljuje uporabo različnih komunikacijskih kanalov, kot so telefon, sms, e-pošta ipd.
V skladu s 73. členom ZVOP-1 lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način uporabnik zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja.

Navedene podatke lahko podjetje obdeluje za lastne potrebe do časa, ko podatki več ne bodo služili svojemu namenu in se obvezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen, kolikor je to dolžan v skladu z veljavno zakonodajo. V času upravljanja z osebnimi podatki ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravkov, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavno zakonodajo.
Oblikovanje kovin Robert Černe s.p. bo pridobljene podatke varovalo ter preprečevalo njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.
Robert Černe s.p. za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo, ki skrbi za kriptiranje vseh podatkov in komunikacije med spletno stranjo www.tendesign.si in registriranim uporabnikom. Podatki o plačilni kartici oziroma drugi podatki glede plačila, ki jih uporabnik vnese, se v kriptirani obliki prenesejo iz njegovega računalnika neposredno v avtorizacijski strežnik banke.

Za vse transakcije preko PayPal-a velja PayPal-ov pravilnik o varstvu osebnih podatkov.

 

SPREMEMBE SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA

Oblikovanje kovin Robert Černe s.p. si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni splošne pogoje poslovanja brez vnaprejšnje najave. Spremenjena pravila stopijo v veljavo in se uporabljajo od objave na spletni strani dalje. Registrirani uporabniki bodo o spremembah obveščeni preko e-pošte.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.tendesign.si med kupcem in Oblikovanje kovin Robert Černe s.p., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Kopru.
Podjetje spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe oddajte pisno po elektronski pošti na naslov:  [email protected] Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

 

Osnovni podatki o ponudniku storitev spletne trgovine:

Naziv: Oblikovanje kovin Robert Černe s.p.
Naslov: Tomaj 110, 6221 Dutovlje, Slovenija
Spletna stran: www.tendesign.si
E-pošta: [email protected]
Telefon: 05 764 02 63 / 031 333 404
Identifikacijska številka za DDV:  97349534 (nismo DDV zavezanec)
Matična številka:  5412733000
Transakcijski račun IBAN:  SI56 1010 0003 5755 262 (INTESA SAN PAOLO d.d., PE Sežana)
Podjetje ni zavezanec za plačilo davka na dodano vrednost.