Brušenje nožev brusenje-nozev

Načelno velja, da noben nož ne ostane večno oster. Tudi najtrši material se s časom nekoliko obrabi. Dober nož se odlikuje po tem, da po možnosti ostane čim dlje časa oster (in seveda na visokem nivoju) in da ga je možno hitro in enostavno nabrusiti.

Ker smo strokovnjaki na področju brušenja nožev, nam zaupajte vaše obrabljene nože, ki jih bomo nabrusili, tako da bojo ponovno rezali kot novi.

Brusimo kovinske nože z ravno površino – z ravnim rezilom.

Kdaj se noži brusijo?

Določenega pravila, kdaj nož nabrusit ni. Ga je pa vsekakor priporočljivo nabrusiti, ko se vam pri rezanju čebule začnejo hitro solziti oči, saj se čebula takrat stiska in mečka, s tem se iz čebule iztisnejo eterična olja (olja so vzrok solzenja). Tudi če se meso ali riba bolj trga kot reže na rezilnem mestu, je skrajni čas za brušenje noža. Vsekakor je pa dobro nože naostriti prej kot popolnoma otopijo – tako se jim podaljša tudi življenjska doba saj se pri brušenju odnese manj materiala kot pri zelo topih in poškodovanih nožih.

Na splošno bi morali s kakovostnim in nabrušenim nožem z rahlim pritiskom doseči optimalno rezanje.

Kako do nas?

Nože nam lahko pošljete po pošti (priporočeno, v paketu), lahko pa nam jih tudi prinesete po predhodnem dogovoru. Ko prejmemo nože, jih pregledamo in ocenimo možnost brušenja ter vas kontaktiramo za dokončno potrditev naročila. Nože nabrusimo še isti dan in jih pošljemo najkasneje naslednji delovni dan.

Cenik in Plačilo

Cena brušenja nožev je 3,90€ / nož. Plačilo je možno po predračunu ali po prevzemu (ko pošljemo nože nazaj, naredimo paket z odkupnino, tako da ceno brušenja plačate ob prevzemu (poštarju ali na pošti)).

Minimimalno naročilo za brušenje: 5 nožev.

Dostavo do vas krijemo mi, tako da je vaš edini strošek pošiljanje nožev k nam in brušenje nožev.

Nože nam pošljite na naslov:

Ten Design
Oblikovanje kovin Robert Černe s.p.
Tomaj 110
6221 Dutovlje

Nože zapakirajte (pozorni bodite na rezilo – ovijte ga v kos kartona ali podoben material) v kartonast paket in ne v obloženo kuverto, saj lahko pride do zloma noža ali poškodbe uslužbenca pošte.

Napačno pakiranje (spodnja slika): noža ne zapakirajte brez zaščite rezila, niti ga ne spakirajte v oblazinjeno kuverto.

napacno-pakiranje

Pravilno pakiranje (spodnja slika): zaščitite rezilo noža. Kos kartona odrežite, tako da bo vsaj 1 cm daljši od rezila ter dovolj širok, da bo rezilo v celoti prekrito ko boste karton prepognili. Karton prepognite in zalepite z lepilnim trakom. Vanj vstavite nož, zalepite tudi ročaj in karton, tako da bosta povezana. Tako bo zaščita ostala na nožu.

pravilno-pakiranje

Nož zapakirate v kartonasto škatlo, katero ste obložili z zmečkanim časopisom ali papirjem.